Användarhandbok

Avancerad

Avsnitt Felsökning i Inställningar används för att korrigera problem som kan uppstå när du använder OnSong. Följande är växlar som instruerar OnSong att utföra vissa funktioner när det startas. Låt oss ta en titt på dessa alternativ och hur de kan hjälpa dig ur en knipa.

Säkerhetskopiera mediefiler

Som standard placeras alla mediefiler såsom ljud-bakgrundsspår och bakgrundsbilder eller video inuti säkerhetskopieringsfilen. Detta kan resultera i stora säkerhetskopior som är svåra att hantera. Stäng av detta alternativ för att förhindra att mediefiler placeras i säkerhetskopieringsfilen.

När du återställer ett bibliotek som inte innehåller mediefiler behåller OnSong posterna för den medien men behöver återupprätta de underliggande mediafilerna. Om du importerar filer med samma filnamn kommer OnSong att återupprätta mediaurkunden.

Rensa temporära filer

Om du aktiverar det här alternativet raderas temporära filer när appen placeras i bakgrunden. Det här kan användas om du håller på att få slut på lagringsutrymme på din enhet. Det rekommenderas inte att användas annars eftersom det påverkar prestandan och temporära filer rensas automatiskt av iOS när det behövs.

Glöm senaste låt

Det här är den viktigaste felsökningsinställningen att ha i åtanke. Om du importerar en låt som har inkompatibelt innehål eller är för stor kan det orsaka att OnSong kraschar. Eftersom OnSong kommer ihåg den senaste låten du visade kan detta orsaka en kraschloop. I så fall öppnar du Inställningar-appen på din enhet och aktiverar denna inställning. Nästa gång du startar OnSong kommer den senast kända låten att glömmas och demolåten kommer att visas istället. Detta gör att du kan komma tillbaka till OnSong och ta bort den problematiska filen.

Rensa databas

Om du aktiverar denna funktion instruerar det OnSong att ta bort ditt aktuella bibliotek och börja om. När OnSong rensar databasen kastar den biblioteket som en säkerhetskopia så att du kan återställa det senare.

Återställ inställningar

Detta motsvarar verktyget Återställ inställningar som finns i Verktygsmenyn. Det kommer att ta bort alla användarinställningar och återställa inställningarna till fabriksstandarderna. Detta tar inte bort ditt OnSong-bibliotek. Det kan vara användbart om en kombination av inställningar orsakar ett problem när OnSong startas.

Lagringsplats

Sedan starten har OnSong lagrat bibliotek inuti OnSong-appen. Detta har fått vissa användare att förlora sitt bibliotek när appen tas bort eller blir skadad. Du kan ändra platsen för OnSong-bibliotek till:

  • Lokal lagrar OnSong-biblioteksmapparna inuti appen. Detta håller biblioteket endast tillgängligt för OnSong-appen, men betyder också att borttagning av appen tar bort biblioteket.
  • Delad lagrar OnSong-biblioteksmapparna i en appgrupp. Detta gör att andra OnSong-skapade appar kan komma åt ditt bibliotek. Det betyder också att borttagning av appen inte tar bort dina OnSong-bibliotek. Du måste ta bort bibliotek före avinstallation av OnSong-appen för att helt ta bort data.

Obs: de flesta av dessa funktioner är inaktiverade och när de är aktiverade återställs de till inaktiverade när åtgärden har utförts när OnSong startas upp. Detta är avsiktligt.

2026.3 — Senast uppdaterad den October 22, 2026